Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Gregorjeve jagode

Popoln namig za sladko naslado! Za razvajanje v dvoje! Za Gregorjevo - ko se ptički ženijo.
IN KAJ POTREBUJE ZA SLADKO RAZVAJANJE?
500 g jagod
1 zavitek sveže valjanega listnatega testa 275 g
150 g čokoladno-lešnikovega namaza Nutella
180 g mletih lešnikov
2 jajci


POSTOPEK PRIPRAVE
Jagode očistimo, operemo pod tekočo vodo in dobro odcedimo. Listnato testo razvijemo in razrežemo na osemnajst enakih delov. Na sredino vsakega koščka testa, položimo po polovico čajne žličke čokoladno-lešnikovega namaza. Na namaz položimo po eno celo jagodo.
Jagode z namazom zavijemo v testo.
NAMIG ZA ZAVIJANJE: 1. Zunanje robove dvignete in z njimi pokrijete jagodo. Vrh stisnete, da se testo zlepi. 2. Stranske robove stisnete, da se zlepijo.
Jagodno kroglico povaljamo v razžvrkljanem jajcu in nato v mletih lešnikih. Položimo na pekač. Postopek ponavljamo, da porabimo vse pripravljene jagodne kroglice.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 25 minut.
Gregórjevo je praznik, povezan z zaljubljenci. Tega dne se po ljudskem izročilu, 12. marca, ptički ženijo.
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]