Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Domači njoki s hrenom



Okusno brezmesno kosilo!
Popolni okusi za jesenske dni...

Kljub temu da obožujem meso se na moji mizi nekajkrat tedensko znajdejo tudi brezmesne in ribje jedi. Ena od zadnjih brezmesnih jedi so bili gratinirani njoki s delikatesnim hrenom. Najenostavneje je njoke kupiti! O njokih iz trgovske police imam svoje mnenje zato so pri meni vseskozi na zalogi v zamrzovalni skrinji doma pripravljeni njoki. 
Zelo okusne domače njoke lahko pripravite na enostaven način in hitro kar doma. Recept za domače njoke ⏩TUKAJ, ki jih lahko shranite v zamrzovalni skrinji. Z malo kulinarične domišljije lahko pripravite njoke z različnimi okusi, a eden od namigov so njoki s pšenično travo ⏩TUKAJ
Klasični, s pšenično travo...

o   200 g domačih njokov
o   1 paradižnik
o   1 čajna žlica masla
o   1 čajna žlica delikatesnega hrena
o   1 jajce
o   1 kos topljenega sira
o   1 čajna žlica parmezana
o   1 strok česna
o   ščep soli
o   ščep grobo mletega čilija
o   noževa konica muškatnega oreščka
o   par vejic luštreka

#SestavineZa
po osebi

#ČasPriprave
15 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
laktoza
gluten
jajca
Njoke lahko nadomestite tudi s testeninami...
#PostopekPripraveRecepta
Njoke kuhamo v vreli vodi z dodatkom soli toliko časa, da priplavajo na površje. Nato jih odcedimo in oplaknemo s hladno vodo.
V ponvi raztopimo maslo. Dodamo na kocke narezan paradižnik. Začinimo s soljo, čilijem in muškatnim oreščkom. Pražimo 3 minute.
Praženemu paradižniku dodamo njoke, na lističe narezan česen, delikatesni hren in grobo zrezan luštrek. Premešamo. 
Pripravljene njoke stresemo v porcijski pekač. Na vrh ubijemo jajce, priložimo kos topljenega sira in potrosimo s parmezanom.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj za 8 do 10 minut (čas peke je odvisen kakšno jajce želite).


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]