Nedeljska skleda topline: kocke krompirja in korenja, por za sladkobo, lovor za aromo — vse skupaj pa mehko in krepčilno. Del krompirja pretlačiš za tisto nežno gostoto, ki lepo objame žlico. Preprosto, domače, na dušo.
Sestavine
- 500 g krompirja
- 2 korenja
- 1 por
- 1 l zelenjavne osnove ali voda + jušna kocka
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 lovorjev list
- sol in poper po okusu
- sesekljan peteršilj
Priprava
- Krompir in korenje narežite na kocke, por na kolobarje.
- Na olju na hitro popražite por, dodajte krompir in korenje.
- Zalijte z osnovo, dodajte lovorjev list, kuhajte 20 min.
- Po želji nekaj krompirja pretlačite za gostejšo teksturo.
Namig: Postrezite z rezino domačega kruha.
Ni komentarjev
Objavite komentar