Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Piščanec s čemažom, pistacijo in avokadom

Popolna ideja za vse, ki obožujejo sladko slano kombinacijo ter sveže okuse v obliki sendviča. Primeren tudi  za službeno ali šolsko malico "TO GO".
KAJ POTREBUJE ZA SLASTEN SENDVIČ S PIŠČANCEM?
1 olivna čabata 300 g
½ avokada
1 manjši paradižnik
nekaj rezin sveže kumare
1 pest čemaža
2 žlici pistacijevega namaza
1 zvrhana žlica nastrganega parmezana
1 piščančji zrezek 120 g
za paniro: moka, jajce, krušne drobtine
sol
olje za cvrtje


POSTOPEK PRIPRAVE

Čemaž operemo v hladni vodi in dobro osušimo.

Paradižnik operemo, očistimo in narežemo na tanke rezine.

Avokado prepolovimo in odstranimo koščico. Izdolbemo meso in s pomočjo vilice pretlačimo na manjše koščke.

Kumaro operemo pod tekočo vodo in narežemo na rezine.

Piščančji file začinimo s soljo, spaniramo  (moka, razžvrkljano jajce, krušne drobtine) ter ocvremo.

Piščanca lahko nadomestite s sirom, ribjim filejem, bučkami ali jajčevcem.
Čabato prepolovimo. Na vsako polovico položimo po eno žlico pistacijevega namaza. Enakomerno razmažemo po celotni površini.
Na spodnji del čabate položimo čemaž ter obložimo s paradižnikom, kumaro in avokadom. Na obložen del položimo ocvrtega piščanca in potrosimo s parmezanom. Pokrijemo z zgornjim delom čabate. 

Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]