Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Figova strjenka

Suhe fige, jogurt in mango! Osvežujoči okusi v kozarcu za čas, ki prihaja...


sestavin
FIGOVA KREMA…
220 ml mleka
130 g suhih fig
1 vanilijev strok
500 ml naravnega tekočega jogurta
3 žlice mletega sladkorja
1 zavitek instant želatine, topne v hladnem 30 g
MANGO KREMA…
1 mango
5 listov sveže melise
1 žlica akacijevega medu
OSTALO…
140 g polnozrnatih piškotov s koščki čokolade in kakavom
sveži listi melise

Suhe fige narežemo na tanke rezine. Nato, jih stresemo v kozico, prelijemo z mlekom in dodamo semena vanilijevega stroka. Kuhamo toliko časa (8 min), da mleko izhlapi. Med kuhanjem večkrat premešamo.
Kuhanim figam dodamo jogurt, mleti sladkor in želatino, topno v hladnem. Dobro premešamo! Figovo kremo natočimo v šest kozarcev. Postavimo v hladilnik, da se strdi.
Mango olupimo, odstranimo koščico in narežemo na manjše koščke. Dodamo akacijev med, liste melise ter s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladek sadni pire. Z mangovim pirejem prekrijemo figovo kremo, v kozarcih. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Pred serviranjem mangov pire prekrijemo s sladkimi drobtinami, ki smo jih pripravili s piškotov. ↬ Piškote z roko razdrobite. Na vrh položimo list melise.
***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]