Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

#KvikTip Narezek in plošče za zabavo

Tudi klasiko lahko pripravite na moderen način! S preprostimi sestavinami do popolnega narezka ali do zabava plošč.
0

S preprostimi sestavinami do popolnega narezka!

Trendi narekujejo smernice oz. vrsto prigrizkov za zabave in podobna "veselja"🎉🥳, a kljub temu nekateri še vedno prisegajo na klasiko.


Doba družabnih omrežij, spleta... narekujejo trende, pri čemer niso izvzete niti zabave... Vendar kljub vsemu del populacije prisega na klasiko. Predvsem zadnje velja za starejšo generacijo, a mlajša generacija je odprta za novo in trende, ki jih med drugim narekujejo raznolike fotografije na družabnih omrežjih, kuharski šovi...
Še dodatno lahko to trditev podkrepim z mojimi izkušnjami. Namreč med pripravami na raznovrstne zabave naletim na različne osebe, ki pa ima vsaka svoj pogled na prigrizke. Se pa med pogovori iskanja rešitve zasledi, da se starejša generacija bolj nagiba k klasiki, a mlajši imajo zelo odprta obzorja...

NEKAJ KLASIČNIH NAMIGOV, KI JIH Z NAČINOM STREŽBE oz. POSTAVITVE DVIGNETE NA VIŠJO RAVEN!

DOMAČA JETERNA PASTETA NA REZINAH PESINEGA KRUHA

Če bi omenjene sestavine stregli na klasični način bi pasteta končala v skledi za serviranje ali na plitkem krožniku v obliki kupole... Kruh pa v košari.

Z malo iznajdljivosti in kulinarične domišljije lahko servirate na drugačen način. Za to bodo v prvi vrsti hvaležne oči, saj prvi stik s hrano prav pogled... Eden od pomembnih dejavnikov so tudi barve. Če na ploščo uvrstite med vse monotone barve, eno živo dobite popolnoma drugačen oz. dinamičen izgled. Priporočam, da izberete tudi ne vsakodnevno ploščo na kateri boste pripravili narezek ter naj bo okrogla ali pravokotna drugi izbor.

Za prvi namig potrebujete črne olive, mocarela kroglice, češnjev paradižnik različnih barvnih odtenkov, mlado špinačo ter sestavine za pesin kruh in domačo jetrno pasteto. Vsekakor lahko pripravite kruh in tudi pasteto po svojem okusu. Obstaja kopica rešitev.

IZBOR IZ SKLOPA ENOSTAVNO ZA PRIPRAVO IN OKUSNO - Namaz namigi:

 
 
 
 
 JETRNA PASTETA BRANCINOV MOUS AVOKADOVA PASTETA LEČIN NAMAZ

Kruh namigi:

 
 
 
 
 ŽAMETNI KRUH JAPONSKI KRUH MLEČNI S SEMENI MORNARSKI KRUH

Pri izboru "kruh namigi" izbral okuse, ki ne bodo prevladovali nad okusi domače pastete. Seveda lahko pripravite kruh po svojem okusu, a pazite le da ne bo "premočan" okus, da ne zakrije glavne sestavine na kruhkih. Velja še priporočilo, da kruh pečete v klasičnem enojnem pekaču, da boste imeli z rezanjem in oblikovanjem kock čim manj dela oz. si boste s tem poenostavili postopek.

Izbrano ploščo obložite z nekaj listi mlade špinače. Kruh narežete na rezine debeline približno centimeter in pol. Nato jih razrežete na štiri enake dele (kocke). Na kruhke nanesete domačo pasteto. Nato na lesena nabodal mešano napičite češnjev paradižnik in mocareline kroglice. Zapičite v kruhke. Pripravljena kruhke zložite na ploščo in na koncu obložite še s črnimi olivami.

CVRTA NABODALA

Pri naslednji plati je tudi možna kopica rešitev. Kupite lahko že pripravljeno za cvrtje ali pa pripravite le to doma.
V vsaki bolje založeni trgovini lahko zasledite kopico drobnega cvrtja, ki po izrazu spada v kategorijo "finger food". Zasledite lahko raznovrstne mesne medaljončke, krokete, panirane mocareline kroglice, rakove klešče, ribje palčke...
Če se odločite, da boste cvrtje pripravili doma izberite svoje okuse. Vse narežete na približno isto velikost. Če ste se odločili za uporabo mocarelinih kroglic ali češnjevega paradižnika kot ocvrto verzijo ali le kot dodatek na nabodalih velikost ostalega prilagodite njim. 
Uporabite lahko raznovrstno meso, zelenjavo, ribo ali sire. Pripravljeno spanirate dunajsko, ocvrete v vročem olju in položite na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo. Pri tem postopku velja le priporočilo, da cvrete po sklopih. Namreč mocareline kroglice so ocvrte veliko preje kot mesne kocke.

Na izbrano plato položite nekaj listov mlade špinače. Na lesena nabodala izmenično nabadate ocvrto, češnjev paradižnik in mocareline kroglice. Za poživitev nabodal lahko za nabadanje uporabite tudi liste mlade špinače. Nabodala dekorativno zložite na ploščo in priložite še kakšno črno olivo. Ob narezek plati v tem stilu servirajte še omako. Med drugim lahko tatarsko omako, koktejl omako (majoneza + kečap) ali domačo sirovo omako. Recept za zelo okusno sirovo omako lahko zasledite ↬TUKAJ↫.

GRISINI PALČKE

Eden od bolj priljubljenih prigrizkov ob druženju s svojimi bestiči 😍😉 ob pivu ali vinu so obložene grisini palčke. V trgovini izberete svoje najljubše ali pa kar mešane okuse. Za navijanje le teh pa naj vam trgovec recimo na tanko nareže kraški pršut in dimljeni sir. Vsekakor lahko sir in pršut kupite v kosu, če imate nato možnost, da narežete na salamoreznico. Nazadnje omenjena možnost je cenejša, saj so pomembni tudi stroški, sploh če je postavljen "budget" in nas lahko omejuje...

Na del palčk navijete pršut, a na drugo polovico sir. Sir naj bo pred uporabo oz. navijanjem na palčke nekaj časa na sobni temperaturi, da ga boste lažje in lepše navili. Vsekakor velja še opozorilo, da vsi siri niso primerni za ta način serviranja. Najprimernejši za ta način serviranja so poltrdi siri. V omenjeno skupino med drugim spadajo edamski sir, gavda, jošt, trapist... 

Grisini palčke dekorativno zložite na ploščo. Za poživitev lahko med palčke naložite kakšen list mlade špinače in priložite črne olive. Možnost je, da grisinjije pripravite tudi doma. Recept lahko najdete na povezavi ↬MEDITERANSKI GRISINI↫ in ↬HRUSTLJAVI GRISINI↫.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo