Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Tortilja pita s tuno, koruzo in sirom

Hrustljava tortilja pita iz pečice, polna tune, koruze in sira – hitro, mehko znotraj, zlato zunaj.

Ko pride sobota, si vsak zasluži malo oddiha od loncev in štedilnika – a vseeno nekaj dobrega na krožniku. Ta tortilja pita je pravi “lenobni” hit: pripravljena v nekaj minutah, pečena do zlate hrustljavosti in polna topljene sira, ki se razteza ob vsakem grižljaju. Tuna in koruza sta preprosta, a zmagovalna kombinacija, ki se odlično ujame s kislo smetano ali žlico grškega jogurta. Poleg tega je to jed, ki jo lahko pripraviš tudi z ostanki iz hladilnika – praktična, okusna in vedno uspe. Popolna sobotna ideja za kosilo ali večerjo.

 Sestavine (za 2 osebi)

  • 3 večje tortilje

  • 2 konzerva tune v olju (240 g, odcejena)

  • 100 g koruze (iz pločevinke)

  • 100 g naribanega sira (npr. mozzarella ali cheddar)

  • 2 žlici kisle smetane ali grškega jogurta

  • 1 manjši paradižnik (opcijsko)

  • sol, poper

  • olivno olje za premaz

Postopek priprave

  1. Pečico segrej na 190 °C.

  2. V skledi zmešaj tuno, koruzo, nariban sir, smetano in začimbe.

  3. Pekač obloži s tortiljo, tako da sega čez robove, nato nanjo razporedi polovico nadeva.

  4. Pokrij z drugo tortiljo, dodaj preostali nadev in zaključuj s tretjo tortiljo.

  5. Robove premaži z malo olja in peci 15–20 minut, da se vrh zlato zapeče.

  6. Pusti nekaj minut, da se ohladi, nato nareži kot pito.

0.0/ 5 (0)

💡 Namig

Za dodaten “wow” efekt potresi po vrhu nekaj sira zadnjih 5 minut peke ali dodaj žlico paradižnikove omake med plasti.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo