Ko pride sobota, si vsak zasluži malo oddiha od loncev in štedilnika – a vseeno nekaj dobrega na krožniku. Ta tortilja pita je pravi “lenobni” hit: pripravljena v nekaj minutah, pečena do zlate hrustljavosti in polna topljene sira, ki se razteza ob vsakem grižljaju. Tuna in koruza sta preprosta, a zmagovalna kombinacija, ki se odlično ujame s kislo smetano ali žlico grškega jogurta. Poleg tega je to jed, ki jo lahko pripraviš tudi z ostanki iz hladilnika – praktična, okusna in vedno uspe. Popolna sobotna ideja za kosilo ali večerjo.
👉 Preizkusi še
• Čoko Lava Mafini • Čokoladna Fantazija • Biskvit za torto • Bučkini striganci
Sestavine (za 2 osebi)
-
3 večje tortilje
-
2 konzerva tune v olju (240 g, odcejena)
-
100 g koruze (iz pločevinke)
-
100 g naribanega sira (npr. mozzarella ali cheddar)
-
2 žlici kisle smetane ali grškega jogurta
-
1 manjši paradižnik (opcijsko)
-
sol, poper
-
olivno olje za premaz
Postopek priprave
-
Pečico segrej na 190 °C.
-
V skledi zmešaj tuno, koruzo, nariban sir, smetano in začimbe.
-
Pekač obloži s tortiljo, tako da sega čez robove, nato nanjo razporedi polovico nadeva.
-
Pokrij z drugo tortiljo, dodaj preostali nadev in zaključuj s tretjo tortiljo.
-
Robove premaži z malo olja in peci 15–20 minut, da se vrh zlato zapeče.
-
Pusti nekaj minut, da se ohladi, nato nareži kot pito.
💡 Namig
Za dodaten “wow” efekt potresi po vrhu nekaj sira zadnjih 5 minut peke ali dodaj žlico paradižnikove omake med plasti.

Ni komentarjev
Objavite komentar