SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Zelenjavna čorba s hrustljavim ohrovtom

Jesenski pridelek! Gomoljna zelenjava je popolna in zdrava osnova za okusno čorbo.


sestavine
1 čebula
1 rdeče korenje
1 rumeno korenje
1 manjši gomolj kolerabe
1 manjši gomolj zelene
1 korenina peteršilja
2 vejici peteršilja
1 vejica stebelne zelene
3 stroke česna
3 žlice koruznega škroba
1 šop črnega ohrovta
12 riževih papirjev
1 ½ čajne žličke soli
¼ čajne žličke tribarvnega grobo mletega popra
30 ml olivnega olja
Zelenjavo (korenje, koleraba, zelena, korenina peteršilja, čebula) očistimo, operemo in narežemo na majhne kocke. Nato, jo stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo 10 minut.
Praženi zelenjavi dodamo dodamo grobo zrezano vejico peteršilja in stebelno zeleno, grobo sesekljan česen ter začinimo s soljo in poprom. Premešamo.

Zalijemo z 1.5 litra vode. Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 20 minut.

Koruzni škrob raztopimo v nekaj žlicah hladne vode. Raztopino ulijemo v enolončnico, premešamo in kuhamo še 5 minut.
Liste črnega ohrovta operemo pod tekočo vodo, odcedimo in dobro osušimo s papirnato brisačo.
Ohrovtove liste ocvremo (2-3 minute / odvisno od velikosti listov) v vročem olju. Ocvrte liste položimo na kos papirnate brisače, da vpije odvečno olje.

Rižev papir ocvremo (1 minuta) v vročem olju. Tudi ocvrt rižev papir položimo na kos papirnate brisače.
Namig… Tako ocvrte liste črnega ohrovta kot rižev papir lahko ocvrete že pred pripravo enolončnice. Predvsem velja za… Če bodo ocvrti listi črnega ohrovta nekaj časa stali, bodo "dobili" na okusu in hrustljavosti.
Lahko pa liste ohrovta in rižev papir servirate tudi kot prigrizek, ob večernem druženju...

Zelenjavno čorbo serviramo v globoke krožnike, a poleg serviramo ocvrte liste črnega ohrovta in rižev papir.

alergeni

****
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]